До -70% намаление на маркови стоки до края на януари в Estilno!

Слънчеви очила: дамски, мъжки или унисекс - по какво да ги познаем?

Публикувано в: Любопитно Прегледа: 211 Коментар: 0
Слънчеви очила: дамски, мъжки или унисекс - по какво да ги познаем?
С постоянно менящите се модни трендове, става все по-сложно да определим предназначението на чифт слънчеви очила – дамски, мъжки или унисекс модели.

Тук ще се опитаме да посочим основните разлики между мъжките и дамските слънчеви очила, защото не винаги е лесно да открием правилния модел за съответния пол.

Слънчевите очила тип унисекс са все още слабо представени на пазара. Като такива можем да определим класическата Ray Ban рамка, както и очилата, чиито стъкла са с форма на бъбрек и обхванати изцяло от тънка метална рамка. Ако унисекс излъчването не се връзва с вашата визия, то този материал ще ви помогне да се ориентирате сред предлаганите в магазините слънчеви очила – дамски и мъжки.

Място за пазаруване

Ако сте решили да се оборудвате с нов чифт слънчеви очила за лятото, то спокойно можете да се ориентирате към многобройните електронни магазини. Там този вид аксесоари са разделени в отделни категории, което елиминира всяка възможност за объркване. Категориите обикновено са представени под имената: „Слънчеви очила дамски” и „Мъжки слънчеви очила”.

Във физическите магазини разделението на мъжките и дамските модели е по-специфично. Обикновено дамските очила се намират в секцията за дамска мода и аксесоари, а мъжките – съответно в сектора за мъжко облекло и аксесоари. Ако подредбата в конкретния магазин не следва никаква логика, ще се наложи да попитате продавачите къде се намират наличните в момента слънчеви очила – дамски или мъжки, в зависимост от това какво ви е нужно.

Големина и форма на рамката

Тъй като няма никаква разлика в стъклата на мъжките и дамските слънчеви очила, що се отнася до вид на лещата и степен на фото защита, единственият начин да определите предназначението на чифт слънчеви очила – дамски или мъжки, е формата, цвета и големината на рамката. И при двата вида разнообразието от форми, цветове (включително на стъклата) и големини е огромно.

Дамски слънчеви очила

Най-лесният начин да определите дали това, което виждате са слънчеви очила дамски или модел, предназначен за силната половина от човечеството, е размерът на рамката. По правило в последните години рамките на дамските очила са изключително големи. Разбира се има и съвсем компактни дамски очила с много тънка метална рамка, но актуалният в момента дизайн се стреми да покрие голяма част от лицето на дамите, като го смали визуално.

Заоблените форми са също характерни за дамските очила, тъй като при тях се търси синхрон с облите контури на лицето. Облата форма се забелязва както в зоната, покриваща очите, така и при рамото, придържащо рамката около ухото. За дамските модели са характерни също ярките цветове, металните орнаменти, дизайнерските емблеми и анималистичните принтове.

Мъжки слънчеви очила

За да сте сигурни, че това, което виждате са мъжки, а не слънчеви очила дамски, е важно да обърнете внимание на моста, свързващ двете стъкла. При мъжките модели разстоянието между стъклата е по-голямо, както и дължината на страничните рамки, тъй като мъжкото лице е значително по-голямо от женското.

Мъжките очила също така имат по-отсечена форма, съответстваща на контурите и линиите на лицата на мъжете. При някои мъжки рамки липсва каквато и да е извивка при рамото, обхващащо ушите. Макар да се предлагат и цветни модели, като цяло мъжките очила са в неутрални цветове и с матово покритие на рамката.

Етикети:

Оставете коментар


Най-нови продукти

Пиши ни
Обади се